Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Γιατι το Demodex προτιμα τα ματια και το προσωπο και ποια αλλα σημεια του σωματος προσβαλει

Είναι γνωστό ότι το παρασιτικό άκαρι Demodex εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή των ματιών και γενικότερα στο πρόσωπο αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής.
Εκεί τρέφεται από το έκκριμα των σμηγματογόνων αδένων και κατασκηνώνει στους θυλάκους των τριχών. Ταυτόχρονα προκαλεί πλείστα όσα προβλήματα στην υγεία μας, ιδιαίτερα εάν ο πληθυσμός τους ξεπεράσει τα όρια αντίστασης του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Ένα λογικό ερώτημα που προκύπτει είναι άν το παράσιτο εντοπίζεται και σε άλλα σημεία του σώματος.
Ερευνητές εντόπισαν το παράσιτο, σε μικρότερους αριθμούς  από ότι στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στους μαστούς, ιδίως των γυναικών καθώς και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και στα δύο φύλα.
Μπορεί να προσβάλλει επίσης τον έξω ακουστικό πόρο του αυτιού μας καθώς και το δέρμα γύρω από το αυτί.
Το παράσιτο αρέσκεται ιδιαίτερα στο σμήγμα του μεσόφρυου (περιοχή ανάμεσα στα φρύδια), του μετώπου, της μύτης και των παρειών (μάγουλα).
Γιατί όμως το παρασιτικό άκαρι Demodex προσβάλει κυρίως την περιοχή των ματιών μας και το πρόσωπο;
Η απάντηση βρίσκεται στο ότι εκεί υπάρχουν συγκεντρωμένοι πολλοί περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες από ότι στις άλλες περιοχές του σώματος και το δέρμα πιό ελαιώδες και επίσης ότι οι πόροι του προσώπου είναι  αρκετά ευμεγέθεις διεκολύνοντας το παράσιτο στην ανάπτυξη του.
Τα μικροσκοπικά αυτά παράσιτα πρέπει να εξοντωθούν γιατί μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον άνθρωπο που τα φιλοξενεί.

Διαβάστε σχετικά:

Αυξομειώσεις της όρασης εξαιτίας Demodex

Βλεφαρίτιδα; Μη ξεχνάτε το demodex

Πέφτουν οι βλεφαρίδες σου; Δες ποιά μπορεί να είναι η αιτία

Πολλαπλά Χαλάζια σε έφηβη λόγω του παρασίτου Demodex

ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΑΚΜΗ ΚΑΙ DEMODEX

DEMODEX : ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ DEMODEX