Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ DEMODEX ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ


Ένα νέο όπλο πρόσθεσε στη φαρέτρα του το ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ DEMODEX, ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ.

Το όπλο αυτό είναι η Φωτοθεραπεία.

Έτσι μετά την χρήση φυσικών, απόλυτα ελεγμένων, φυσικών ουσιών, όπως το Tea tree oil, τα αιθέρια έλαια της λεβάντας, του χαμομηλιού, η αλόη κλπ καθώς και τον έλεγχο όλων των προσβεβλημένων περιοχών των ματιών και την αφαίρεση των παρασίτων από τον Οφθαλμίατρο με τη βοήθεια βιομικροσκοπίου, μια ακόμα φυσική μέθοδος χρησμοποιείται στην καταπολέμηση του Demodex: η Φωτοθεραπεία.


Όπως είναι γνωστό τα παράσιτα Demodex, εκτός των άμεσων βλαβών που προκαλούν στον οργανισμό μας, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερες βλάβες με τα εκατομμύρια βλαβερά βακτηρίδια που φιλοξενούν στο σώμα τους.
Αυτά δημιουργούν μολυσματικές κταστάσεις τόσο στα μάτια μας (Επιπεφυκίτιδα, χαλάζιο, κριθαράκι κλπ) όσο και στο παρακείμενο δέρμα (ακμή κλπ)

Βασισμένοι σε κλινικές έρευνες 30 ετών, Ελβετοί επιστήμονες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μια συσκευή θεραπευτικής φωτοθεραπείας, 100% ασφαλούς, με πιστοποιητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ (FDA).
Η Φωτοθεραπεία, εκτός των άλλων, προάγει την επούλωση των βλαβών που προκαλεί το παρασιτικό άκαρι Demodex και τα βακτηρίδια που εμπεριέχουν τα παράσιτα.

H συσκευή φωτοθεραπείας χρησιμοποιεί φως υψηλής πόλωσης, το οποίο διεγείρει και τονώνει συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος (ουδετερόφιλα και μακροφάγα).
Με την χρήση της φωτοθεραπείας αυξάνεται η παραγωγή ενέργειας για την ανασύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης με θετική επίδραση στη λειτουργία των ιστών και των οργάνων. Για αυτό το λόγο η μέθοδος Φωτοθεραπείας χρησιμοποιείται και σαν όπλο αντιγήρανσης. 

Επίσης, η φωτοθεραπεία   επιδρά ευεργετικά στα προσβεβλημενα και εξασθενημένα κύτταρα με την αναδόμηση της κυτταρικής μεμβράνης και ομαλοποιεί τον μεταβολισμό τους.
Η χρήση της φωτοθεραπείας διευκολύνει την απορρόφηση βιταμινών, οξυγόνου και άλλων συστατικών με αποτέλεσμα την δημιουργία καινούργιων αγγείων για βελτίωση της ροής αίματος και βοηθά την αναγέννηση του δέρματος χάρη στη τόνωση των κερατινοκυττάρων.

Με την χρήση πολωμένου ορατού και απολύτως ασφαλούς φωτός με μήκος κύματος από 480 έως 3400 nm, που δεν περιέχει τις επιβλαβείς UVA, UVB ακτινοβολίες, χωρίς να παράγει θερμότητα, καταστρέφει τα επιβλαβή βακτηρίδια και θεραπεύει την φλεγμονή.

Αυτό επιτυγχάνεται με την επίδραση του φωτός της Φωτοθεραπείας σε κάποιες χημικές ουσίες (πορφυρίνες) που παράγουν τα βακτηρίδια στο εσωτερικό τους. Το φώς αντιδρά με αυτές τις ουσίες προς παραγωγή Οξυγόνου εν τω γεννάσθαι το οποίο είναι ισχυρότατο βακτηριοκτόνο.
Με αυτόν τον τρόπο τα βακτηρίδια που εμπεριέχουν τα παράσιτα Demodex, εξολοθρεύονται με απόλυτα φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών φαρμακών που πολλές φορές έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Η χρήση αυτού του πολωμένου φωτός δίνει την δυνατότητα της διείσδυσης της ευεργετικής δράσης αρκετά χιλιοστά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.
Το κίτρινο φως που εκπέμπει η συσκευή Φωτοθεραπείας εμπεριέχει δύο ειδικά, ίσης δόσης  φωτεινές δέσμες, διαφορετικού μήκους κύματος.

 Ένα μπλε φως, το οποίο αναλαμβάνει την καταστροφή των βακτηριδίων και την ενεργοποίηση των αμυντικών κυττάρων του οργανισμού και   ένα ερυθρό φως το οποίο βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και ελαχιστοποιεί τις βλαπτικές επιπτώσεις της φλεγμονής καταστέλλωντάς την.

Με την καταστολή της φλεγμονής επιτυγχάνουμε συρρίκνωση των σμηγματογόνων αδένων που φλεγμαίνουν.
Έτσι σταματά η υπέρμετρη παραγωγή σμήγματος  που φράσσει τους πόρους του δέρματος.
 Επίσης καθιστώντας το δέρμα λιγότερο λιπαρό μπορούμε να καταπολεμήσουμε ευκολότερα και τη βακτηριδιακή φλεγμονή και τα παράσιτα Demodex που τρέφονται από το σμήγμα.

Η Φωτοθεραπεία επίσης, διεγείρει την ανανέωση των γηρασμένων και ταλαιπωρημένων κυττάρων, ενισχύει την σύνθεση κολλαγόνου προκειμένου να διατηρηθεί η ακεραιότητα και η καλή εμφάνιση του δέρματος, βελτιώνει την τοπική κυκλοφορία του αίματος συνεισφέροντας στην μεταφορά χρήσιμων θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου και βοηθώντας στην απομάκρυνση άχρηστων και βλαβερών ουσιών, βοηθά αποτελεσματικά στην καλή επούλωση βλαβών μεγαλύτερων αλλά και μικρότερων.

Η Φωτοθεραπεία συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα σαν θεραπευτική μέθοδος, όπως: δεν έχει παρενέργειες, μειώνει την ανάγκη λήψης αντιβιοτικών, είναι φυσική, μη επεμβατική μέθοδος, δεν έχει περιορισμούς ηλικιακούς, μπορεί να εφαρμοσθεί οποιαδήποτε εποχή του έτους και μετά την συνεδρία μπορεί ο ασθενής να επανέλθει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.


'Ηδη η φυσική αυτή θεραπευτική μέθοδος χρησιμοποιείται στο Κέντρο μας με πολύ καλά αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνείστε στο 210 2011933 ή μιλήστε απευθείας με τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο Βασίλη Παπαδόπουλο στο 6946738344.

Διαβάστε επίσης:
Καταπολεμηση του παρασιτου Demodex με τη βοηθεια της φυσης

Η ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΑΖΙΩΝ